Hírarchívum

2021. november 30-ig elérhető a Cambridge University Press (CUP) Journals - Full Collection adatbázisa!

A Cambridge University Press (CUP) a Cambridge Egyetem kiadója, egyike a világ legrégebbi kiadóinak.  A CUP jelenleg 330 lektorált egyetemi folyóiratot ad ki, melyek közül több alapvető jelentőséggel bír saját tudományterületén. A teljes szövegű multidiszciplináris folyóirat-adatbázis tartalma a tudományterületek széles skáláját mutatja be, például antropológia, földrajztudomány, jogtudomány, menedzsment, filozófia, pszichológia stb, de a természet- és műszaki tudományok is képviselve vannak benne. A több mint 300 tudományos folyóiratban kb. 1 millió tanulmány teljes szövege érhető el.

Elérhető az egyetemi hálózatból: https://www.cambridge.org/core

Az elérhető folyóiratok címlistája ide kattintva érhető el.

 

Tisztelt Olvasóink!

A Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeuma

július 19. - augusztus 1. között

ZÁRVA tart!

Ebben az időszakban minden szolgáltatásunk szünetel!

Kellemes nyarat kívánunk mindenkinek!

*******************************************************************************************************

Dear Members of the Library,

The Library, Archives, Museum wil be closed for holidays

from 19th to 1st August.

During this period none of our services will be available.

Thank you for your understanding!

Have a nice summer!

Próbahozzáférés az Oxford University Press adatbázisaihoz

Az Oxford University Press 2021. október 31-ig próbahozzáférést biztosít az alábbi 7 adatbázisához - az adatbázisok a Miskolci Egyetem IP tartományából bárki számára, regisztráció nélkül elérhetőek.:

Oxford Handbooks Online: 17 szakterület anyagát (pl. nyelvészet, vallás, filozófia, irodalom, kriminológia, jog, menedzsment, pszichológia, gazdaságtudomány, politika, stb.) ötvöző tudományos adatbázis, mely az adott szakterület tudományos publikációit, cikkeit, kutatási jelentéseit tartalmazza.
Címlista: https://www.oxfordhandbooks.com/fileasset/OHO/TitleListforSales_Feb21.xlsx
Elérés: http://www.oxfordhandbooks.com/


Oxford Scholarship Online: 30 különböző tudományágban, több mint 17000 tudományos könyv érhető el.
Címlista: https://oxford.universitypressscholarship.com/fileasset/OSO_AllTitlesList_February_2021.xlsx
Elérés: http://www.oxfordscholarship.com/


University Press Scholarship Online: A világ több, mint 20 vezető egyetem saját kiadványaiban megjelent tudományos publikációkat nyújtja mintegy 30 tématerületen több mint 30 000 címhez biztosítva a hozzáférést.
Elérés: https://www.universitypressscholarship.com/

Oxford Research Encyclopedias: A különböző tudományterületek szakembereivel közösen új, átfogó, részletes, szakértők által ellenőrzött összefoglalók több mint 20 témában (pl. nyelvészet, kommunikáció, kriminológia, oktatás, történelem, politika, pszichológia, vallás, irodalom, közgazdaság, pénzügyek, környezet, klíma, stb.)
Elérés: http://www.oxfordre.com

Very Short Introductions: Az adott téma gyors megismerésében segít. A szakterület szakértői által írt rövid összefoglalókat tartalmaz, pl. a játékelméletről, az adatvédelemről, az éghajlatokról, a különbőző népek / vallások történeleméről, közgazdaságtanról, irodalomelméletről. Különböző tények, elemzések, ismertetések segítségével segítik az adott téma megismerését.
Címlista: https://www.veryshortintroductions.com/fileasset/VSI-title-list_February2021.xlsx
Elérés: https://www.veryshortintroductions.com


Oxford World's Classic: Több mint 300 angol nyelvű regényhez és egyéb íráshoz nyújt hozzáférést a 18. és 19. századból, többek között: 'Jane Austen: Pride and Prejudice', olyan szakértői fordításokig, mint 'Fjodor Dosztojevszkij: Crime and Punishment', vagy 'Émile Zola: Germinal' és 'Lev Tolsztoj: Anna Karenina', vagy akár 'Charles Darwin: The Origin of Species' vagy 'Mary Wollstonecraft: A Vindication of the Rights of Woman' vagy Oscar Wilde - Joseph Bristow: The Picture of Dorian Gray'.
Minden szövegkiadás hitelesített és megbízható szöveget/fordítást használ, ugyanakkor bizosítja a kapcsolódó jegyzetek, bibliográfiák, ismertetők, és kronológiák elérését is.
Címlista: https://oxfordworldsclassics.com/fileasset/OWC-Title-List-February2021.xlsx
Elérés: https://www.oxfordworldsclassics.com


Oxford Music Online: Több mint 52000 cikk (első 1879-ből) a zene történetéről, elméletéről és kultúrájáról a világ minden részéről.
Elérés: https://www.oxfordmusiconline.com/

Az adatbázisok a Miskolci Egyetem IP tartományából bárki számára, regisztráció nélkül elérhetőek.