Könyvtári hír

Tisztelt Oktatók, Kutatók, Kollégák!

2017. május 8. - június 15. között elérhetőek a ProQuest Kiadó e-könyvei.

Az Academic Complete e-könyv csomag 10 tudományterület (több mint 50 alterület): Műszaki és természettudományok; Közgazdaságtan és menedzsment; Egészség-tudomány, gyógyászat, pszichológia; Jogtudomány; Irodalom és nyelvészet; Vallás és filozófia; Társadalom tudományok, stb.), közel 134 ezer e-könyvéhez ad korlátlan hozzáférést.

A szolgáltatás ezen a címen érhető (egyetemi hálózaton belül): https://ebookcentral.proquest.com/lib/miskolchu

A szolgáltatás használatához szükséges egy ingyenes regisztráció, melyet ezen az oldalon lehet megtenni egyetemi hálózaton belülről: http://public.ebookcentral.proquest.com/choice/Signup.aspx  

Miután az egyetemi hálózaton belül elkészítik a regisztrációt, utána bárhonnan használható a szolgáltatás!

A különböző tudományterülethez tartozó könyvek listája itt érhető el:
https://ebookcentral.proquest.com/lib/miskolchu/browseSubject.action

Angol nyelvű használati útmutató: http://proquest.libguides.com/ebookcentral/home

Az adatbázisban levő e-könyveket teljes szöveggel lehet képernyőn olvasni. Emellett lehetőség van fejezetek letöltésére pdf formátumban a saját számítógépre, valamint szintén lehetséges a könyvek kölcsönzése is 1, 7, 14, vagy 21 napra.
A kölcsönzött (teljes szöveggel letöltött) könyvek az Adobe Digital Editions szoftver (innen letölthető és telepíthető:
http://www.adobe.com/products/digital-editions/download.html ) segítségével jeleníthetőek meg a képernyőn a választott kölcsönzési határidőn belül. [A kölcsönzött könyv a kiválasztott kölcsönzési napok lejárta után nem nyitható meg a számítógépen. ]

2017. május 16-án, délelőtt 10:00 órától Czeglédi Éva, a ProQuest magyarországi képviselője, tart ismertetőt a kiadó e-könyv ajánlatairól és egyéb egyetemünk számára ajánlott szolgáltatásaikról. Megjelenésükre feltétlenül számítunk! A rendezvényről további információt e-mailben küldünk.

ME KöLM
Olvasószolgálat és Tájékoztató Szolgálat