Jog és politika


Az Állami Számvevőszék az állami pénzügyi ellenőrzés legfőbb szerve, a törvényben meghatározott feladatkörében általános hatáskörrel végzi az államháztartás ellenőrzését.


De iurisprudentia et iure publico- internetes online jogi és politikai folyóirat honlapjaHozzáférés az Európai Uniós joghoz


A Complex Kiadó ezer esztendő törvényalkotásának gyümölcseit teszi elérhetővé digitális formában az interneten keresztül teszik, térítésmentesen, elvileg bárki számára szabadon hozzáférhetően.


We provide legal information, lawyer profiles and a community to help you make the best legal decisions.


A Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) az Országgyűlés hozta létre a tisztességtelen piaci magatartás tilalmáról szóló 1990. évi LXXXVI. törvény elfogadásával. A hivatal a törvény hatályba lépésével egyidejűleg, 1991. január 1-jén kezdte meg működését. A versenyellenes magatartások tilalmának törvénybe iktatását és a szabályok betartása felett őrködő GVH létrehozását a gazdasági hatékonyságot kikényszerítő piaci verseny szabadságának és tisztaságának védelme motiválta.A Jogelméleti szemle folyóirat honlapja.

Teljes szöveges archívum 2000/1 számtól.


Online jogi információszolgáltatás.Magyar jogszabályok keresése


A magyar kormány hivatalos információs honlapja. Hírek, beszámolók, dokumentumtár.


KSH honlapja


A köztársasági elnököt feladatainak ellátásában a Köztársasági Elnöki Hivatal segíti. A Hivatal vezetőjét és vezetőhelyettesét a köztársasági elnök nevezi ki, és menti fel. A Hivatal ellátja a köztársasági elnök törvényben meghatározott hatásköre gyakorlásával kapcsolatos feladatokat, illetve végzi mindazt a tevékenységet, amelyet a köztársasági elnök részére meghatároz


Interneten is megjelenő kiadványok:
A Magyar Közlöny
Cégközlöny
A Közbeszerzési Értesítő
Ágazati közlönyök
Elektronikus formában ingyenesen megtekinthetők az adott kiadvány honlapjáról. Az kiadványok elektronikus változatai PDF formátumban érhetők el.A portál információkat ad bíróságok szervezetéről, feladatairól, igazgatássáról; a bíróvá válás feltételeiről, bírósági szervezet további tagjairól. Közvetlen linkek találhatóak többek között a Magyar Bíróképző Akadémia honlapjához, a Bírósági közlönyhöz, bírósági határozatok gyűjteményéhez, társasdalmi szerveztek és alapítványok névjegyzékéhez,stb. valamint egyéb szolgáltatások: pl. illetékesség kereső, bíró kereső, stb.1 - 20 / 37 tétel megjelenítése.
Tételek oldalanként 20
a következőből: 2