Jelmagyarázat:

  1. Főépület
  2. Könyvtár, Levéltár, Múzeum
  3. Alkalmazott Kémiai Kutatóintézet
  4. TÜKI
  5. Testnevelési Tanszék + Egyetemi Sportcsarnok
  6. Sportpályák, teniszpályák; Tennis club
  7. Étterem, Posta
  8. Informatikai Intézet

 Autóparkoló  Autóparkoló

 Autóbusz megálló  Autóbusz-megálló

 Autóbuszvonal  Autóbuszvonal: 12, 22, 20, ME

1.   Ha vonattal érkezik Miskolcra – Érkezés helye: Miskolc Tiszai pu.

Szorgalmi időszakban az ME jelzésű busszal átszállás nélkül el lehet jutni az Egyetemvárosba. Leszállás: a Tanulmányi épületek, illetve az Egyetemváros megállóhelyeken (a képen a sötétkékkel bekeretezett buszmegállók), onnan gyalog megközelíthető a Könyvtár, Levéltár, Múzeum épülete (a képen a 2. számú épület).
Ezen kívül villamossal a Centrum megállóig, átszállás a 12-es, 22-es vagy 20-as buszra (a buszmegálló az úttest túloldalán van). Leszállás: a Tanulmányi épületek, illetve az Egyetemváros megállóhelyeken (a képen a sötétkékkel bekeretezett buszmegállók), onnan gyalog megközelíthető a Könyvtár (A/1-es épület földszintje).


2.   Ha busszal érkezik Miskolcra – Érkezés helye: Búza tér, Buszpályaudvar

2-es busszal a Tapolcai elágazásig (6 megálló), átszállás a 12-es, 22-es vagy 20-as buszra. Leszállás: a Tanulmányi épületek vagy az Egyetemváros megállóhelyeken (a képen a sötétkékkel bekeretezett buszmegállók), onnan gyalog megközelíthető a Könyvtár (A/1-es épület földszintje).


3.   Ha gépkocsival érkezik Miskolcra Budapest felől:

A városba beérkezve a 3-as főúton a Cementgyárnál lévő lámpás elágazásig (a Cementgyár az út jobb oldalán látható), onnan balra a Futó utcán, aztán tovább egyenesen mindkét lámpás kereszteződésnél. A második lámpás kereszteződés utáni első elágazásnál balra kell kanyarodni. Az Egyetemváros területén levő parkolókban történő parkolás után a Könyvtár épülete gyalog megközelíthető (lásd a kép).


4.   Ha gépkocsival érkezik Miskolcra Kazincbarcika felől:

A 25/26-os úton a Búza térig, majd a Búza térnél egyenesen Budapest irányába a 3-as úton, a Tapolcai elágazásig. Ott a lámpánál jobbra, majd a következő lámpánál balra kell fordulni, utána (jobb szélső sávban az OMW kút mellett) egyenesen Miskolctapolca felé. A második lápmás kereszteződésnél jobbra, majd utána balra kell kanyarodni. Az Egyetemváros területén levő parkolókban történő parkolás után a Könyvtár, Levéltár, Múzeum épülete gyalog megközelíthető (lásd a kép).