Újdonságaink - Könyvajánlók

A nyugalom
Keressétek az Egyetemi Könyvtárban kedvenc regényeiteket hangoskönyv formában is! Az olvasószolgálati pultnál érdeklődhettek hangoskönyveink iránt! Mai hangoskönyv ajánlatunk: Bartis Attila: A nyugalom - Fekete Ernő előadásában
Teljes cikk >>


"E történet középpontjában, a rendszerváltás kulisszái között, anya és fia nyomasztó kapcsolata áll. Ez a viszony paradigma jellegűnek tekintendő az emberi kapcsolatok elzüllésére egy olyan társadalomban, ahol az individuum folytonos erőszaknak van kitéve. Bartis Attila megrázó nyelvi erővel vezeti alakjait a kiúttalanság sűrűjében, a totális széthullás kellős közepén mégis mindig poétikus pillanatok gyöngyöznek. Az egész cselekmény szorongó intenzitását Fekete Ernő lebilincselő előadása vési tudatunkba."


Tetszés volt célom: William Shakespeare élete
Újdonságpolcunkról ajánljuk figyelmetekbe Peter Ackroyd: Tetszés volt a célom - William Shakespeare élete című könyvét.
Teljes cikk >>


"Shakespeare személye és zseniális tehetsége igazi rejtély. Miként válhatott egy tanulatlan, vidéki mesterember fia alig néhány év alatt korának oly ünnepelt színházi szereplőjévé, hogy végül társaival magának a királynak lettek színjátszó emberei? Honnan merített anyagot oly sok mesésen szőtt történetéhez? Milyen élettapasztalatok révén juthatott olyan emberismerethez, melyből lélektanilag összetett drámai hőseit formálhatta? És milyen volt a pályatársak művészi közege, melyből az "avoni hattyú" oly diadalmasan felszállt? Peter Ackroyd ragyogó könyve életszerű betekintést nyújt Shakespeare világába - láttatja a korabeli Angliát, a kor formálódó világvárosát, Londont, a felvirágzó-kibontakozó angol színjátszást; és egyúttal reflektorfénybe állítja Shakespeare-t, az embert. A szerző bensőséges viszonya tárgyával úgy jeleníti meg számunkra a nagy angol Bárdot, mintha kortársunk lenne - vagy mintha mi csöppennénk vissza a reneszánsz Angliába, hogy végigkísérjük Shakespeare-t életútján."


A magyarországi vadvizek világa
A természetjárók és földrajz szakosok figyelmébe ajánljuk Márai-pultunkról A magyarországi vadvizek világa című gyönyörű képekkel teli albumot.
Teljes cikk >>


"Kötetünk vízgyűjtő területek szerint csoportosítva veszi sorra a vizes élőhelyeket. Az egyes fejezetekben a következőkről olvashatunk:
- földrajzi elhelyezkedés és megközelíthetőség
- földtörténeti múlt
- domborzat és talajviszonyok
- éghajlat
- vízrajzi sajátosságok
- a terület mai képének kialakulása
- táji értékek
- földtani és felszínalaktani értékek
- növénytani értékek
- állattani értékek
- természetvédelmi kezelés, fenntartás, gazdálkodás."


Avon : Egy női világcég sikertörténete
Ajánljuk figyelmetekbe újdonságpolcunkról Laura Klepacki: Avon - Egy női világcég sikertörténete című könyvét.
Teljes cikk >>


"Ha szereti a sikertörténeteket, ha szeretne megismerni egy különleges marketing-stratégiát, ha szereti a szépségápolást, akkor ez a könyv Önnek szól. Megismerheti belőle a receptet, amely az AVON-t a globális marketing úttörőjévé tette. Nagy utat tett meg az AVON azóta, hogy alapítója, David McConnell 1886-ban felkínálta az első parfümmintát. Cégét az tette híressé, hogy emberei ajtóról ajtóra járva, személyes szolgáltatást kínáltak. Immár a világ legnagyobb "direct sales" hálózata: 140 országban több mint ötmillió képviselője van. Ez a hihetetlen ipari óriás ma már több mint egy elismert kozmetikai cég. Vaskos katalógusában szinten minden megtalálható a szépségápolási cikkeken kívül a vitaminoktól, fogyókúrás termékektől kezdve a ruhákig és ékszerekig. Az AVON: Egy női világcég sikertörténete segítségével most bepillanthatunk a színfalak mögé. Laura Klepacki leleplezi a titkot, miként vált az AVON az egész földgolyó - Bostontól Pekingig - behálózó birodalommá, és hogyan virágozhat még a legkeményebb válságok idején is."


A szabadkőművesség titkai
Újdonságpolcunkról ma Pat Morgan: A szabadkőművesség titkai című könyvét ajánljuk.
Teljes cikk >>


"Pusztán a szabadkőművesség említése elkerülhetetlenül érzelmet vált ki mindenkiből. Senki sem pártatlan e témával kapcsolatban: néhányan ezt az ősi szervezetet tartják felelősnek az emberiség minden problémájáért, míg mások szerint nem más, mint egy - a közjót szolgáló - tudós társaság. A szabadkőművesek titkai lehántja a misztérium és a félreértés évszázados rétegeit, tájékozottan szórakoztatva betekintést nyújt a szervezet eredetébe, hiedelmeibe, gyakorlatába és szertartásaiba. Ugyanakkor megtudhatjuk, kik azok a híres szabadkőművesek - Winston Churchilltől Jesse Jacksonig."


211 - 215 / 217 tétel megjelenítése.
Tételek oldalanként 5
a következőből: 44