Digitális Tananyagtár

A Digitális Tananyagtárban a Miskolci Egyetem tanóráinak kötelező és ajánlott irodalma olvasható teljes szöveggel és teljes szövegű keresési lehetőséggel. A terminál zárt rendszerű, azaz internetre nem kapcsolódik, USB adathordozót nem fogad. Az adatbázis a Könyvtár első emeletén, az arra kijelölt számítógépeken érhető el.

Bejelentkezni az olvasójegy számával és a hosszabbításhoz is használt jelszóval lehet (alapértelmezésben a születési év, hó, nap). A visszaélések elkerülése érdekében az olvasás befejeztével mindig ki kell jelentkezni!

A szakirodalom bibliográfiai adatai (szerző, cím) mellett a tanórák Neptun-kódjára, nevére is rá lehet keresni, de emellett az egyes könyveken belül teljes szövegű keresésre is mód nyílik.

A dokumentum megtekintése oldalon lehetőség van a teljes szövegű keresésre, a bal felső beviteli mezőben. A találatok szövegkörnyezetben láthatók. Az egyes találatokra kattintva az adott oldalra ugrik az oldal képe. Ha több találatot szeretne, keressen a szóra a következőképpen: *keresettszó*.

Ha csak böngészni szeretne a digitalizált anyagban, az Összetett keresés cím mezőjébe írjon be egy csillag jelet, majd kattintson a keresés gombra.

Másolatkérésre is van lehetőség, a webáruházakban való vásárláshoz hasonló folyamattal:

  1. oldalak kijelölése (bal felső oldal),
  2. kosárba rakás (jobb felső oldal),
  3. véglegesítés (felső sor, másolás felirattal).

A véglegesítés után a rendszer biztonsági okokból kilépteti a felhasználót (ha több dokumentumot nyitott meg, akkor az összesből).

Az egyszerre több dokumentumban való olvasás is lehetséges: nyisson meg egy új ablakot, és kattintson a könyvjelző eszköztáron a DTT feliratra. Az olvasás befejezésekor ne felejtsen el minden ablakból kijelentkezni!

Az órák anyagainak feltöltése folyamatosan zajlik. Ha nem találná meg tanóráját, jelezze a könyvtárosnak vagy oktatójának!